Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-05@11:12:01 GMT

پوشش ریسک تغییرات نرخ ارز از طریق صندوق های طلایی

تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۵۱۷۶۹۷

پوشش ریسک تغییرات نرخ ارز از طریق صندوق های طلایی

به گزارش ایسکانیوز به نقل از پایگاه خبری بورس کالای ایران، شرکت‌های تأمین‌ سرمایه همواره به‌دنبال نیازسنجی سرمایه‌گذاری بازار هستند تا با ارائه ابزارهای جدید، شرایط سرمایه‌گذاری در ایران را به حداکثر برسانند و یکی از این ابزارها که متقاضیان زیادی در بازارسرمایه دارد طلا است.

در همین راستا، اولین صندوق سرمایه‌گذاری کالایی در حوزه سرمایه‌گذاری بر روی طلا با نام صندوق پشتوانه طلای لوتوس توسط شرکت تأمین‌ سرمایه لوتوس پارسیان تأسیس شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به بهانه تأسیس این صندوق مصاحبه‌ای با علی تیموری شندی مدیرعامل شرکت تأمین سرمایه لوتوس پارسیان انجام داده ایم که در ادامه مشروح مصاحبه را ملاحظه خواهید کرد.

۱ -صندوق طلا چیست؟ و مزایای سرمایه‌گذاری در حوزه طلا چه مواردی را شامل می‌شود؟

صندوق طلا نوعی از صندوق‌های کالایی قابل معامله در بورس کالا است که سرمایه‌های جمع‌آوری شده مشتریان را در گواهی سپرده سکه طلا و اوراق مشتقه مبتنی بر طلا سرمایه‌گذاری می‌کند.

به‌طور کلی، سرمایه‌گذاری در کالاها به‌عنوان جایگزینی برای سرمایه‌گذاری‌های دیگر شناخته می‌شود. عموماً زمانی که سرمایه‌گذاری در سایر دارایی‌ها به‌دلایل مختلف اقتصادی یا سیاسی خطرناک باشد، سرمایه‌گذاران به‌سمت سرمایه‌گذاری در طلا حرکت می‌کنند. به‌همین دلیل برای پوشش ریسک‌های سیستماتیک و کاهش ریسک سبد سرمایه‌گذاری، اختصاص بخشی از ثروت و سرمایه توسط سرمایه‌گذاران به این‌گونه دارایی‌ها مناسب است. در کنار آن معمولاً طلا همبستگی بالایی با تورم و نرخ ارز دارد و سرمایه‌گذاری در آن پوشش تورمی برای سرمایه‌گذاران ایجاد می‌کند. به‌همین دلیل، از مزایای سرمایه‌گذاری در صندوق طلا می‌توان به پوشش ریسک تغییرات نرخ ارز، پوشش اثرات تورمی، برخورداری از معافیت مالیاتی، نقدشوندگی مناسب باتوجه به وجود بازارگردان و تنوع‌بخشی به سبد سرمایه‌گذاری‌ها اشاره کرد.

۲-صندوق سرمایه‌گذاری کالایی پشتوانه طلای لوتوس چیست؟ و ارکان این صندوق چه شرکت‌هایی را دربَر می‌گیرد؟

این صندوق از نوع صندوق سرمایه‌گذاری قابل معامله در بورس کالا بوده و اولین صندوق کالایی بازارسرمایه است که در اوراق بهادار مبتنی بر طلا شامل گواهی سپرده سکه طلا و اوراق مشتقه مبتنی بر سکه طلا سرمایه‌گذاری می‌کند.

ارکان این صندوق نیز همانند سایر صندوق‌های سرمایه‌گذاری شامل مدیر، متولی، بازارگردان، حسابرس و مجمع صندوق می‌شود. شرکت تأمین سرمایه لوتوس پارسیان مدیر و بازارگردان این صندوق است. مؤسسه حسابرسی بهراد مشار و بیات رایان به‌ترتیب متولی و حسابرس صندوق خواهند بود و مجمع صندوق نیز متشکل از دارندگان واحدهای سرمایه‌گذاری ممتاز می‌شود و می‌تواند اساسنامه، امیدنامه، مدیر، متولی، بازگردان و حسابرس را تغییر دهد.

۳- ترکیب دارایی‌های صندوق به‌چه صورت است؟

صندوق فقط می‌تواند در گواهی سپرده سکه طلا، اوراق مشتقه سکه طلا، اوراق بهادار با درآمد ثابت، گواهی سپرده بانک‌ها و مؤسسات مالی و دارایی‌های ریالی داخل کشور سرمایه‌گذاری کند و سرمایه‌گذاری خارجی (ارزی) به هر نوع و شکل غیرمجاز است.

۴ -برای افرادی که تمایل به سرمایه‌گذاری دارند بفرمایید، حداقل و حداکثر تعداد واحدهای سرمایه‌گذاری نزد سرمایه‌گذاران (ممتاز و عادی) برای پذیره‌نویسی چه‌ میزان است؟

واحدهای سرمایه‌گذاری این صندوق به دو نوع ممتاز و عادی تقسیم می‌شود. حداقل تعداد واحدها که برای شروع دوره فعالیت ضرورت دارد برابر ۱۰میلیون واحد سرمایه‌گذاری است. که صندوق در طول دوره فعالیت خود ملزم به رعایت حداقل مذکور نیست. درخصوص حداکثر، صندوق در هر زمان تا ۱۰۰ میلیون واحد سرمایه‌گذاری (ممتاز و عادی) خواهد داشت. باتوجه به آنکه تعداد واحدهای سرمایه‌گذاری ممتاز یک میلیون واحد ثابت است، بنابراین صندوق در هر زمان حداکثر ۹۹میلیون واحد سرمایه‌گذاری عادی نزد سرمایه‌گذاران خواهد ‌داشت.

تفاوت دارندگان واحدهای سرمایه‌گذاری عادی و ممتاز در این است که دارندگان واحدهای سرمایه‌گذاری ممتاز حق حضور در مجامع صندوق و حق رأی دارند. واحدهای سرمایه‌گذاری ممتاز در ابتدای تأسیس صندوق و قبل از پذیره‌نویسی اولیه واحدهای عادی، تماماً به‌صورت نقد توسط مؤسسان خریداری می‌شود و واحدهای‌ سرمایه‌گذاری عادی از طریق بورس کالا قابل معامله است.

برای شرکت در پذیره‌نویسی نیز خرید حداقل ۱۰ واحد سرمایه‌گذاری لازم است و باتوجه به اینکه قیمت هر واحد ۱۰هزار ریال است، حداقل سرمایه لازم برای شرکت در پذیره‌نویسی ده هزار تومان می‌باشد. لازم است سرمایه‌گذاران برای معامله این صندوق، کد معاملاتی داشته و از طریق سیستم معاملات کارگزاری اقدام به خرید و فروش واحدهای سرمایه‌گذاری کنند.

۵ -باتوجه به اینکه این صندوق سود تقسیمی ندارد؛ سؤالی که برای متقاضیان سرمایه‌گذاری در این صندوق مطرح می‌شود این است که سود واحدهای صندوق به چه صورتی است؟

سود سرمایه‌گذار ناشی از افزایش ارزش واحدها در طول زمان است. باتوجه به مدیریت فعال صندوق، بازدهی واحدها به‌نسبت طلای فیزیکی به‌مراتب بالاتر خواهد بود.

۶ -به‌عنوان سوال پایانی بفرمایید کارکردها و مزایای صندوق پشتوانه طلای لوتوس چه مواردی را در بر می‌گیرد؟

صندوق پشتوانه طلای لوتوس علاوه‌بر مزیت‌های سرمایه‌گذاری مستقیم در طلا، ارزش‌های متعدد دیگری نیز برای سرمایه‌گذاران خود ایجاد می‌کند. از جمله این ارزش‌ها، می‌توان موارد زیر را نام برد:

– پوشش نوسانات نرخ ارز

– پوشش اثرات تورمی

– نقدشوندگی بالا

– امنیت بالا

– قابلیت وثیقه‌شدن جهت دریافت وام

– برخورداری از معافیت مالیاتی

– اسپرد کم خرید و فروش و …

دریافت کننده: رویا ذوالفقاری انتشاردهنده:آرش محمدی

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۱۷۶۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صندوق سرمایه‌گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود

مهرداد بذرپاش با تاکید بر ضرورت استفاده از فرصت‌های موجود برای تجارت کالا میان ایران و امارات گفت: تشکیل صندوق سرمایه گذاری مشترک میان دو کشور لازم و مهم است.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی و رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و امارت در سخنرانی خود در اتاق بازرگانی ابوظبی اظهار کرد: ایران و امارات سوابق و پیشینه و روابط اقتصادی و تجاری دیرینه دارند و حجم ۲۷ میلیارد مراودات تجاری نشانه از عمیق بودن این روابط است.

وی افزود: امارات دومین شریک تجاری بعد از چین است؛ اتاق‌های بازرگانی و فعالان اقتصادی نقش ویژه‌ای در این روابط دارند اما آن‌ها باید شجاعت لازم را داشته باشند و البته باید حمایت هم شوند.

وزیر راه و شهرسازی کشورمان تصریح کرد: ایران سرزمین و هاب ترانزیت و کریدور بی نظیر شمال - جنوب است و اگر امارات از این فرصت و بنادر لجستیکی ایران استفاده کند و در بنادر جدید سرمایه گذاری کرده و آن‌ها را توسعه دهد قطعا اقتصادش رشد بیشتری کرده و به راحتی به اوراسیا دسترسی پیدا می‌کند.

وی گفت: رشد ۵۸ درصدی ترانزیت جاده‌ای ایران در سال گذشته نشان می‌دهد عزم جدی برای این حوزه داریم.

بذرپاش اظهار کرد: استفاده از فرصت‌های موجود برای تجارت کالا و تشکیل کنسرسیوم‌های مشترک و سرمایه گذاری مشترک باید توسط دو کشور تصمیم‌ گیری شود.

وی افزود: تشکیل صندوق سرمایه گذاری مشترک لازم و مهم است؛ در هفته ۳۲۰ پرواز بین ایران و امارات انجام می‌شود، ارتقای خدمات فنی و مهندسی در دو کشور و حتی در کشور ثالث می‌تواند فرصت‌های جدیدی به وجود آورد و امتیازات زیادی در مناقصات برای طرفین دارد.

بذرپاش گفت: تبادل هیات‌های تجاری بین دو کشور می‌تواند آثار و برکات زیادی داشته باشد؛ اخیرا در تهران نمایشگاه ایران اکسپو برگزار شد که برخی مسؤولان اماراتی از آن بازدید کردند.

وی اظهار کرد: تمام تلاش دولت‌ها باید برداشتن موانع از جلوی پای فعالان اقتصادی و افزایش مراودات تجاری باشد و رسیدن میزان تبادلات تجاری و اقتصادی به سالی ۳۰ میلیارد دلار حداقل خواسته تجار و فعالان است.

وزیر راه و شهرسازی کشورمان تصریح کرد: دشمنان مشترک ایران و امارات تلاش می‌کنند بین دو کشور اختلاف افکنی کنند، اما مسؤولان دو کشور آن را خنثی کرده‌اند.

وی افزود: برگزاری اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی بخشی از افق روشن توسعه روابط ایران و امارات است.

دیگر خبرها

  • افزایش دو برابری سقف ضمانت‌نامه‌های صنایع کوچک
  • افزایش ۲ برابری ضمانت‌نامه‌های اعتباری و غیراعتباری صندوق سرمایه‌گذاری صنایع کوچک
  • سقف ضمانت‌نامه‌های صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک افزایش یافت
  • سود ۱۳۵۰ درصدی صندوق سهامی سرو!
  • افزایش ۲ برابری سقف ضمانت‌نامه‌های صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک
  • صندوق سرمایه‌گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود
  • ریسک سرمایه‌گذاری در دریا باید کاهش یابد
  • تولید خودروهای برقی گامی برای کاهش آلودگی‌هوا است
  • کاهش تصدی گری دولتی و ارتقای بخش خصوصی لازمه رونق اقتصاد
  • بیش از ۴ هزار میلیارد ریال برای احیای واحدهای تولیدی سیستان و بلوچستان هزینه شد